Klasický kvasový chléb, který je vyráběn pomocí třístupňového vyvádění kvasů dle původní receptury. Tyto chleby obsahují pouze přírodní suroviny, jsou bez zlepšujících přípravků používaných při běžné výrobě pečiva.

    Med z rodinné včelí farmy Šenfeldr, která obhospodařuje téměř 100 včelstev v podhůří Jeseníků. Včelstva jsou umístěna výhradně v lesích, starých sadech a horských loukách. Lokalita hospodaření je také umístěna na Tvrdkovské zemědělské farmě, která je státem uznaná v režimu ekologického zemědělství. Jde o nezávadnou čistou krajinu v okolí čistých jesenických lesů. Včely jsou chovány v moderních úlech vlastní výroby.

    Všechny výrobky jsou výhradně z ovčího rouna původních Valašek. Nejoblíbenějším výrobkem jsou plstěné kabelky, mošny či peněženky. Pro pány pořádné ponožky a oplétané láhve (předchůdce termosky). Můžete si zde vybrat ovečku, z jejíž vlny vyrobíme originální výrobek. Všechny ovečky mají jméno, a tak můžete mít ponožky třeba z Josefíny, Adélky… prostě originál.

    Pro originální šperky jsou vybrány nejrůznější materiály, především minerální kameny, sklo, mušlovina nebo korálky, které jsou následně zpracovány pomocí letování a pájení a celý proces je zakončen patinováním. Bruntálská tvůrkyně říká, že ji kámen musí něčím oslovit – někdy už při pohledu na něj vidí výslednou podobu šperku. Upozorňuje na to, že každý originální kousek musí vytvořit s radostí a láskou. „Chtěla bych, aby moje šperky přinášely svým nositelům pozitivní energii a radost,“ vyznává se autorka.

    Výrobky mají svoji typickou vůni a chuť, kterou získávají výběrem kvalitních surovin a tradičním "domácím" způsobem jejich zpracování. Výroba probíhá téměř manufakturním způsobem. Uzením na bukovém dřevě získávají výrobky, které mají v dnešní době svoji výjimečnost.

    Pivovar Hasič je součástí stylové restaurace v přebudované někdejší továrně. Pivovar také provozuje nově zrekonstruovaný pivní bar a vzorkovou prodejnu. Specializuje se zde na prezentaci výrobků s výkladem výroby piva.

    Inspirace je čerpána z drsných a zároveň krásných Jeseníků.  K výrobě je použito místní dřevo a kámen, které je nalezeno na cestách krajinou, převážně v okolí Ludvíkova. Závěsy jsou z chirurgické oceli, někdy z kůže či textilu, občas jsou využity korálky z recyklace starých šperků. Povrch je ošetřen přírodním včelím voskem a olejem. Používané techniky – řezbářství, drátování, tepání.

    Jde o pestrou nabídku čokoládových bonbonů s různorodou náplní, ze kterých si vybere opravdu každý. Vyrábí se a prodávají zákusky mnoha druhů a jako místní specialita - Velkolosinské koláče. Vše je ručně a s láskou vyrobené, vždy čerstvé a voňavé. Pralinky ve spojení s krabičkou z místní nejstarší ruční papírny v ČR - Velké Losiny tvoří velice unikátní a originální suvenýr.

    Originální ruční papír je vyráběný v manufaktuře s více než 400letou tradicí nepřetržité výroby. Z ručního papíru „Losín“ se vyrábí – dopisní papíry, papíry se zákaznickou průsvitkou, obálky, pozvánky, diplomy, pamětní listy, certifikáty, blahopřání, svatební oznámení, dárkové kazety, akvarelové papíry, papíry s příměsí travin a květů.

    Původně pěstitelská pálenice získala v roce 2008 koncesi k výrobě destilátů. Maršíkovské ovocné destiláty jsou od kvašení až po vypálení, stáčení a adjustaci zcela ručně vyráběny. Základní sortiment je tvořen jablečným a švestkovým destilátem 52%, který je v sezóně doplňován produkty z ostatních druhů ovoce (hrušky, třešně, meruňky) a z medu.

    Inspirováno místními hořkými léčivými bylinami, které byly používány již stovky let v tomto kraji spolu s živou vodou, dle teorie Vincenze Priessnitze: neupravená horská pramenitá voda přímo z podzemního pramene hned pod dunajsko-oderským rozvodím. Vyráběno tradičním ručním způsobem, dle metody používané před stovkami let.

    Je vyráběna široká škála kovářských produktů, od běžného zemědělského či uměleckého kovářství, restaurátorských prací železných a měděných výrobků, po zámečnictví běžně užívané i umělecké, včetně výroby a montáže užitkových a dekorativních předmětů do interiéru a exteriéru. Jde například o nářadí ke krbu, madla ke schodům, stojany na vína, svícny, svítidla, bytové doplňky, zbraně, šperky, vrata, mříže, ploty a zábradlí na schodiště, vývěsní štíty, zvonky, zvonice, poštovní schránky, aj. dle přání a požadavků zákazníka.

    Domácí ruční výroba  piva s otevřeným kvašením zaručuje vynikající aromatické a chuťové vlastnosti piva. Pivo je v minipivovaru vyráběno vždy podle aktuální potřeby, a je proto zaručeně čerstvé. Uvařené, řádně přírodně prokvašené živé pivo se nepasteruje ani nefiltruje, a není proto ochuzeno o bílkoviny, vitamíny a třísloviny. Malý obsah kvasnic  a dalších přírodních produktů, dává našemu pivu charakteristickou chuť a činí z něj kvalitní a zdravý nápoj.

    Zámecký pivovar Sobotín je malý rodinný pivovar, který je součástí jedinečného resortu, který poskytuje luxusní ubytování, špičkovou gastronomii, nezapomenutelné wellness&spa služby a široké sportovní vyžití. Tento resort se nachází na úpatí CHKO Jeseníky poblíž města Šumperk. Pivo Albert se k Vám dostává v té nejčerstvější podobě, vařené s maximální péčí a láskou. Je kladen důraz na přísné dodržování tradičních výrobních postupů z těch nejlepších surovin. Samotné pivo vzniká z toho nejlepšího, co nám naše země může dát: žatecký chmel, moravský slad a voda, která k nám proudí přímo ze srdce Jeseníků. Pivo neprochází žádnou filtrací ani pasterizací – je to zkrátka živé pivo.