Lázně Velké Losiny

    Lázně Velké Losiny jsou jedny z nejstarších moravských lázní (zmínka pochází již z roku 1296, první lázeňská budova byla postavena v roce 1592) vznikly v místě vývěrů termálních sirovodíkových pramenů (teplota Žerotínského pramene je 36,2°).Velké Losiny K léčebným účinkům přispívá přírodní prostředí v podhůří Hrubého Jeseníku s širokými možnostmi aktivního odpočinku, kulturního a společenského vyžití. Lázeňský areál tvoří čtyři pavilony postavené v polovině 20. století a park se vzácnými stromy a množstvím rododendronů a azalek. Lázně se od roku 1950 staly rehabilitačním střediskem pro léčbu následků neuroinfekcí, zejména dětské obrny, v současné době se léčí i obrny nervového původu, stavy po náhlých mozkových příhodách a další.
    V jižní části obce se nachází zámek Velké Losiny z let 1580 - 1590, který patří k nejzachovalejším památkám pozdní renesance v České republice. V přírodním krajinářském parku před zámkem je zastoupeno 140 druhů listnatých a jehličnatých dřevin.
    V posledních letech byly lázně Velké Losiny zásadně přebudovány. Lázeňský resort TERMÁLNÍ LÁZNĚ Velké Losiny dnes tvoří 4 lázeňské hotely, 1 wellness hotel a unikátní termální park.
    Další významnou památkou je ruční papírna, která je nepřetržitě v činnosti od 90. let 16. století. až dosud.
    Termální voda je využívána i pro provoz termálního koupaliště v severní části lázeňského parku s provozem od května do září. (Více viz Přírodní koupání - Termální koupaliště Velké Losiny.)

    Kontakní informace

    Telefon: +420 583 394 111

    E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    www: http://www.lazne-losiny.cz/

    Adresa

    Lázně Velké Losiny, s.r.o.

    Lázeňská 323

    788 15  Velké Losiny