Vodní nádrž Slezská Harta

    Slezská HartaÚdolní vodní nádrž na řece Moravici, celková plocha jezera je 923 ha. Vhodná pro rekreační a rybářské aktivity, možnost koupání, vyhledávaná oblast pro cykloturistiku. K nádrži je přístup z okolních obcí Nová Pláň, Leskovec, Razová, Roudno. Různé stravovací a ubytovací možnosti.

    VN Slezská Harta - Nová Pláň

    Koupací oblast leží v příjemném prostředí za obcí. Pláž je travnatá s pozvolným vstupem do vody. Rozmanitost služeb není příliš velká, ale dostačující pro návštěvníky, kteří upřednostňují přírodní koupání.  V obci je možno využít i venkovní koupaliště s občerstvením. Vodní nádrž leží v turisticky zajímavé oblasti jesenických sopek. Okolí je vhodné zejména pro pěší výlety, vodní sporty a cykloturistiku.

    Rekreačně plavecký bazén 13 x 18 m, hloubka 1,5 m, skluzavka, celobetonová nádrž, břeh dlažba, filtrovaná voda, travnaté plochy, lehátka, slunečníky, občerstvení.
    Dětský bazén - brouzdaliště kulaté, průměr 8 m, hloubka 0,5 m , dětská skluzavka.

    U sportovního vyžití najdete tenisový kurt, stolní tenis, dětské hřiště, cykloturistika, pěší turistika, půjčovna lodí a šlapadel, možnost pronájmu jachty, rybaření, projížďky na koních.


    VN Slezská Harta - Roudno I

    Koupací oblast leží v příjemném prostředí od obce Roudno. Pláž je travnatá s pozvolným vstupem do vody, bez vybavení. Okolí je vhodné zejména pro pěší výlety a cykloturistiku.

     

    VN Slezská Harta - Leskovec nad Moravicí

    Obec se nachází na břehu vodní nádrže Slezská Harta, přehradnímu jezeru musela ustoupit polovina obce. Koupací oblast leží v příjemném prostředí na jižním okraji obce. Pláž je travnatá s pozvolným vstupem do vody. K dispozici je dětský park, občerstvení, záchody. Okolí je vhodné zejména pro pěší výlety a cykloturistiku.